Realisaties

Weet u niet wat te verwachten van een SmokeCloak mistgenerator? Lees dan enkele verhalen van handelaars die gebruik maken van het beveiligingssysteem. Zij ondervinden aan den lijve wat het betekent om dit toestel in hun zaak te hebben. Alle mogelijke zaken maken gebruik van SmokeCloak, van garages en restaurants tot bloemenwinkels en tankstations.

Case Total
Case Total

Total tankstation met shop

In maart 2013 opende het vernieuwde Total-benzinestation in Heist-op-den-Berg zijn deuren. Uitbaters Stefan De Cuyper en Ingrid Schechter ontvangen hun klanten voortaan in een modern tankstation. Naast camerabewaking en een alarmsysteem is er nu ook een VALI 10 mistgenerator geïnstalleerd. Het toestel biedt dankzij een hoge productie van witte mist een maximale bescherming tegen inbraken en ramkraken. De Cloaksensor meet continu de dichtheid van de mist en spuit extra mist bij om het gebouw zo lang als gewenst volledig vol rook te zetten. Stefan en Ingrid kunnen zonder zorgen na een lange werkdag de winkel afsluiten.

Case Romanneke
Case Romanneke

Tabakshop en dagbladhandel Romanneke

Tabakshop en dagbladhandel Romanneke ligt in de wijk Horendonk van Essen op enkele honderden meters van de Nederlandse grens. Uitbaters Guy Peeters en Ann De Wit zijn er zich van bewust dat de rookwaren een gegeerd doelwit zijn bij ramkraken, zeker in de grensstreek. Ramkraken gebeuren zo snel dat je onmogelijk meteen ter plaatse kan zijn. Toen zij de winkel renoveerden herbekeken ze ook het alarmsysteem. Na een demonstratie waren ze allebei overtuigd. “Het was waanzinnig, ongelooflijk indrukwekkend! Binnen enkele seconden was heel onze winkel vol met een dichte mist en konden we zelfs elkaar niet meer zien!”

Case Tuboma
Case Tuboma

Tuin- en bouwmachines Tuboma

Jeroen De Steur is trotse eigenaar van een fonkelnieuwe showroom met een ruim assortiment van tuinmachines van het kwaliteitsmerk Stihl. Zoveel dure gereedschappen brengt sommige mensen op verkeerde ideeën. Daarom koos Jeroen preventief voor een doeltreffende oplossing: een VALI 10-mistgenerator. “De showroom is gelegen in een relatief landelijk gebied en het kan dus wel even duren voor de hulpdiensten arriveren na een inbraakdetectie. Na enkele seconden is er niets meer te zien. Het is een hele geruststelling dat er direct actie wordt ondernomen als er een inbraak plaatsvindt.”

Case Cassimon
Case Cassimon

Drankenhandel Cassimon

Drankenhandel Cassimon werd in twee maanden tijd tot drie keer toe het slachtoffer van inbraken. Dieven gingen er telkens vandoor met voornamelijk sigaretten en flessen sterke drank. Zaakvoerder Piet Cassimon liet een mistgenerator van SmokeCloak plaatsen en heeft sindsdien geen enkele keer meer ongewenst bezoek gehad. Het gaat om een ruimte van ongeveer driehonderd vierkante meter. Zijn installateur wees hem op de mistgeneratoren van SmokeCloak. De VALI 10 spuit de winkelruimte in een mum van tijd vol met dichte mist. “Ik kan het andere ondernemers alleen maar aanraden. Ik weet honderd procent zeker dat als ik de mistgenerator niet zou hebben aangeschaft, ik weer prijs zou gehad hebben.“

Case Michael Jones
Case Michael Jones

Juwelier Michael Jones

Bij juwelier Michael Jones werd in de afgelopen vijf jaar, vier keer ingebroken. Een bende verplaatste zich met scooters en voorhamers door de dure winkelstraat. Twee inbrekers sprongen van de scooter en beukten de beveiligde voordeur van de winkel in. Ze konden enkele horloges meenemen maar zodra de mistgeneratoren van SmokeCloak in werking traden, kozen ze het hazenpad. Enkele lokale mensen hielden een van de inbrekers tegen, een andere werd ontmaskerd doordat voetgangers zijn helm konden afnemen. De juwelierszaak leed bij de vorige drie inbraken een verlies van 300.000 pond. Sinds de installatie van de mistgeneratoren is dit gereduceerd tot nul pond.

Case Selecta
Case Selecta

Scooter- en quadhandelaar N.V. Selecta

Ex-motorcrosser Stefaan Vanrobaeys maakte van zijn hobby zijn beroep en is nu hoofdverdeler van Kymco scooters en verkoopt ook bromfietsen en quads. In de buurt van zijn garage zijn er verschillende inbraken gepleegd. Stefaan liet daarom een mistgenerator van SmokeCloak installeren. Stefaan koos voor een mistgenerator omdat dat het beste systeem is om dieven af te schrikken. Zodra de mist de winkelruimte vult, gaat ook het alarm af. De dieven zien niets en de politie wordt gealarmeerd. Zoals Stefaan zelf zegt: “Als dieven niets zien, kunnen ze ook niets meenemen.” Zelfs voor een hoog gebouw als een garage heeft SmokeCloak een oplossing: in dit geval twee VALI 20-toestellen.

Case Els Vuylsteke
Case Els Vuylsteke

Bloemen op maat – Els Vuylsteke

In het West-Vlaamse dorpje Keiem heeft Els Vuylsteke een prachtige bloemenzaak. Naast de verkoop van fleurige boeketten en bloemstukken, geeft ze maandelijks themagerichte workshops in haar winkel. Als zelfstandige ondernemer beseft Els dat niet alle bezoekers van goede wil zijn. Els merkte dat er in de regio vaker wordt ingebroken. Ze verdiepte zich in inbraakpreventie en kwamen al snel uit op SmokeCloak. De VALI 5 die zij bestelde werd in een dag geplaatst zonder al te veel bedrading en boorwerken. Bij een demonstratie stond haar man middenin de rook en zag hij binnen enkele seconden geen hand meer voor ogen. De mist liet geen enkel spoor achter op haar planten.

Case Safeguard G4S
Case Safeguard G4S

Geldtransport Safeguard G4S

Safeguard G4S verzorgt geldtransporten van heel wat banken in Maleisië. Ze zochten een goed systeem om het centrale gebouw waarin twee aparte loskades voor geldtransportwagens gesitueerd zijn, te beveiligen. Het systeem moest samenwerken met het bestaande veiligheidssysteem van Safeguard G4S. De loskades moesten binnen de 30 seconden beveiligd worden voor inbraken of pogingen tot inbraak. Bovendien moest de mogelijkheid bestaan om manueel het alarmsysteem in te schakelen via een alarmknop of vanop afstand. Als oplossing werd er gekozen voor meerdere SmokeCloak VALI-mistgeneratoren die op strategische plekken werden geïnstalleerd.

Case Appellation Contrôlée
Case Appellation Contrôlée

Dranken- en rookwarenspeciaalzaak Appellation Contrôlée

Handgerolde sigaren, luxe rookaccessoires, sterke drank, flessen champagne en een breed aanbod aan kwaliteitswijnen: zaakvoerder Rudi De Bie beseft dat dieven uit zijn op goederen met veel waarde. Hij nam al verschillende maatregelen tegen een mogelijke inbraak of overval, maar de installatie van een SmokeCloak mistgenerator is voor hem het definitieve sluitstuk voor de beveiliging van zijn winkel. “Wil een inbreker hier zijn slag slaan, dan heeft hij zeker enkele minuten nodig om een deel van de buit te nemen. Binnen enkele seconden hangt de winkel vol mist en dan is er maar één optie: het hazenpad kiezen.”

Case Royal Museums Greenwich
Case Royal Museums Greenwich

Royal Museums Greenwich

Het Nationaal Maritiem Museum (MNM) in Greenwich Londen is het belangrijkste maritieme museum in het Verenigd Koninkrijk. Samen met het Queen’s House, het Koninklijk Observatorium en de Cutty Sark zijn alle musea ondergebracht onder de naam Royal Museums Greenwich. De musea moeten goed beveiligd zijn omdat veel van de getoonde stukken onvervangbaar zijn. Een standaard alarm is niet goed genoeg. Daarom zijn er SmokeCloak mistgeneratoren geïnstalleerd doorheen heel het museum. Mocht er een inbraak gebeuren, dan zal het SmokeCloaksysteem een dichte mist aanmaken waardoor inbrekers niets kunnen zien. En wat je niet ziet, kan je niet stelen.

Case ABSA
Case ABSA

ABSA bank

ABSA Bank is een van de grootste vier banken van Zuid-Afrika. Het Zuid-Afrikaans beveiligingsbedrijf TCT installeerde SmokeCloak mistgeneratoren in enkele kantoren van ABSA Bank. Dieven konden via het dak binnen geraken in een ABSA Bank maar repten zich snel terug naar buiten zodra de mistgeneratoren in actie schoten. Na dit succes volgden er meerdere kantoren die uitgerust werden met de mistgeneratoren van SmokeCloak. Bij ABSA Lyttleton in Pretoria werd het systeem zo geïnstalleerd dat de mist via de verluchting boven de balie naar beneden werd gespoten. Dat zorgt voor een muur van mist tussen het personeel en de bankovervallers. Het is een effectieve methode om het bankpersoneel te beschermen.

Case Moervet
Case Moervet

Dierenartsenpraktijk Moervet

Geneesmiddelen zijn steeds vaker een doelwit van criminelen die ze gebruiken voor de productie van verschillende soorten drugs. Dierenarts Ludo Van Loon slaat daarom zijn voorraad medicamenten op in een afgescheiden depot. Wettelijk gezien moet dat in een inbraakveilige omgeving zijn. Om zijn depot optimaal te beschermen, koos Ludo als een van de eersten in zijn branche mistbeveiliging van SmokeCloak. Voor hem is het uitermate belangrijk dat er na de activering van de generator geen schadelijke stoffen vrijkomen. “Mocht er toch een inbraak ondernomen worden, dan hoef ik me daar al geen zorgen over te maken.”

Case Riviera
Case Riviera

Tearoom Riviera

De jonge en ambitieuze ondernemer Nathaniël Devey baat op de prachtige zeedijk van Middelkerke de horecazaak Tearoom Riviera uit. De trouwe klanten bevestigen dat de zaak opbloeit en de hoge kwaliteit van de huisbereide producten bleef niet onopgemerkt. Tearoom Riviera werkt met streekgebonden producten, draait haar eigen ijs en kwam uit de nationale pannenkoekentest van het Nieuwsblad als tweede van de Belgische kustlijn uit de bus. Nadat een bakker op de Zeedijk het slachtoffer werd van een overval besliste Nathaniël om het verouderde alarmsysteem een update te geven. Na een demonstratie was hij snel overtuigd van de capaciteiten van SmokeCloak.

Case waterzuivering
Case waterzuivering

Waterzuiveringsstation

730.000 inwoners van een grote stad in Noord-Amerika zijn voor hun drinkwater afhankelijk van een waterzuiveringsstation op een afgelegen plek. Omdat het zo ver gelegen is van een stad of dorp, is het ook kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf. In februari 2012 werden VALI 20 en VALI 10 mistgeneratoren geïnstalleerd om alles te beveiligen. Belangrijke ruimtes zoals de controlekamer, het pomphuis en de elektriciteitskamer werden voorzien van mistgeneratoren en IPA 117 sirenes. Om het systeem goed te kunnen installeren, gebruikten technici en ingenieurs het e-learn programma.

Enkele van onze klanten

ABSA
Banque Populaire
HSBC
Brinks
G4S
Esso
Shell
JET
Total
Imperial Tabacco
John Deere
Peugeot
LG
Nestle
Tesco
Bacardi