Hoe het allemaal begon...

Het ontstaan van de SmokeCloak mistgeneratoren is begin jaren negentig eigenlijk een noodgreep geweest van grondlegger Paul Dards, die toen nog zijn eigen elektronicazaken uitbaatte in het zuiden van Engeland. In 8 maanden tijd werden enkele van zijn vestigingen 7 keer het doelwit van inbrekers. Dards werkte in 1992 zijn eerste prototype uit en dat bleek direct een succes. Inbrekers moesten niet alleen hun poging staken omdat ze geen hand voor ogen zagen, ze keerden zelfs niet meer terug.

De eerste producten van SmokeCloak kwamen in 1993 op de markt en leidden tot veel enthousiasme bij zowel eindgebruikers als de media. Een nieuw preventiemiddel tegen diefstal had zijn intrede gedaan. Van scholen tot politiebureaus en van kantoren tot woningen: voor elk type gebouw biedt SmokeCloak wel een oplossing op maat. Sinds 2008 vallen de SmokeCloak-producten onder de vlag van MMS Professional LTD, geleid door Nick Bigler.

De mistgeneratoren worden steeds met de grootste zorg geanalyseerd en gecontroleerd. Productinnovatie staat daarbij centraal en dat maakt dat SmokeCloak zijn rol als marktleider in inmiddels meer dan 60 landen weet te bestendigen. De komst van de befaamde VALI-reeks in 2009 is daarvoor een belangrijke impuls geweest. SmokeCloak blijft investeren in productinnovatie om de onbetwiste marktleider te blijven op het gebied van de ontwikkeling van mistgeneratoren.